Де білок у жовтку чи білку?

Жовток містить білки, а також жири та холестерин. Яєчний білок складається з води та білків. У курячого яйця білок становить 56-58%, жовток 30-32%, шкаралупа 12% від загальної маси або приблизне співвідношення 14:8:3.

Майже завжди люди їдять яєчні білки як джерело протеїну, але насправді яєчні жовтки містять майже таку ж кількість. Наприклад, якщо в яйці міститься 7 г протеїнів, білці буде 4 г, а в жовтку – 3 р.

Більшість курячих яєць жовток у ваговому відношенні становить половину білка (приблизно), а співвідношення білка і жовтка одно 2:1. Більше широке співвідношення небажане, оскільки відносна маса жовтка у цьому випадку буде менше.

Яєчний білок справді менш калорійний, ніж жовток, оскільки більш ніж 80% складається з води. Але вітамінів у його складі також значно менше. Тому якщо ваша мета – скинути вагу, то варто віддати перевагу білку, на деякий час виключивши жовток.