Де більше заліза у яловичині чи телятині?

Телятина перевершує яловичину за вмістом калію, натрію, фосфору. Зате в останній більше заліза та кальцію. Крім того, у яловичині у більшій кількості присутні мікроелементи: цинк, фтор, селен. Як практично у всіх продуктах тваринного походження, у червоному м'ясі багато вітамінів групи В.

Свиняча печінка найбільш переважна, як лідер за змістом заліза. Крім того, печінка – безцінне джерело вітамінів, мікро- та макроелементів.

Печінка, нирки, мозок, серце, шлунки та інші субпродукти містять велике кількість заліза. Хоча не всім подобається їх смак, змістом корисних речовин субпродукти часто перевершують м'ясо.

Безпосередньо в м'ясо заліза менше. Найбільше його в кролятині – 4,5, яловичині – 3,5, баранині – 3, свинині, курці – 1,5 мг. Крім м'яса, залізо можна отримати із морепродуктів. Найбільше його міститься в молюсках, мідіях та устрицях.