Де можна підхопити сальмонельоз?

Люди заражаються сальмонельозом, як правило, в результаті споживання заражених харчових продуктів тваринного походження (в основному яєць, м'яса, свійської птиці та молока), хоча до передачі інфекції можуть бути причетні й інші харчові продукти, включаючи зелені овочі, забруднені гною.Feb 20, 2018

Сальмонелла – це патоген, який в основному мешкає в кишечнику тварин, таких як птиця, худоба та свійські тварини, носіями можуть бути люди і комахи. З фекаліями людей та тварин сальмонела може потрапляти у ґрунт, воду та їжу.

Симптоми

  1. тривала діарея, що супроводжується сильними ріжучими болями у животі, метеоризмом. …
  2. нудота, рясна та тривала блювання. …
  3. відсутність апетиту. …
  4. головний біль, підвищення температури тіла, озноб, ломота кісток та суглобів, загальна слабкість організму.

Механізм передачі сальмонельозу – фекально-оральний, бактерії виділяє хворий людина або тварина з фекаліями, сальмонели потрапляють до організму людини через рот, а в рот через брудні руки чи заражені продукти. Харчовий шлях передачі інфекції людині.