У кулінарії крохмаль застосовується для борошняних виробів, для приготування тіста, для десертів. Крохмаль є основою для киселю та солодких соусів, часто його додають у супи та інші страви для надання густоті консистенції.
20 практичних способів використання крохмалю. Про таке ви й не здогадувалися!
- Помити вікна без розлучень. …
- Пополірувати столове срібло. …
- Забрати жирні плями. …
- Заспокоїти подразнену шкіру. …
- Позбутися неприємного запаху. …
- Накрохмалити одяг. …
- Відновити старі колоди карт. …
- Відновити зіпсований шкіряний виріб.
У харчовій промисловості крохмаль використовується для отримання глюкози, патоки, етанолу, текстильної — для обробки тканин, паперової — як наповнювач. Крім того, крохмаль входить до складу більшості ковбас, майонезу, кетчупу та інших продуктів.