Де найбільше вітаміну С таблиця?

Найбільший вміст вітаміну З на 100 грам продукту знаходиться в таких плодах, як: слива какаду – 5300 мг, барбадоська вишня – 3300 мг, ягоди шипшини – 1200 мг, гуава – 240 мг, солодкий червоний перець – 250 мг, чорна смородина – 200 мг, обліпиха – 200 мг, петрушка – 150 мг, броколі – 136 мг.

Чорна смородина У період сезону ці ягоди вважаються рекордсменами за вмістом корисної речовини. Усього на 100 г продукту припадає 180-250 мг аскорбінової кислоти.

Апельсин містить 60 мг вітамін А З, що в півтора рази більше, ніж у лимоні. Крім того, це справжня криниця корисних мікроелементів: кальцію, натрію, магнію.