Перебування в природі Через високу хімічну активність кальцій у вільному вигляді в природі не зустрічається. На частку кальцію доводиться 3,38% маси земної кори (5-е місце за поширеністю після кисню, кремнію, алюмінію та заліза). Вміст елемента в морській воді – 400 мг/л.
Продукти, багаті кальцієм
- Молоко
- Сири
- Горіхи та сухофрукти
- Овочі та зелень
- Рибні консерви
- Бобові та квасоля
- Молочні продукти
- Насіння
Для багатьох сир, молоко, йогурт є основними харчовими джерелами. кальцію. Також до продуктів з його високим вмістом належать консервовані сардини та лосось з м'якими кістками, шпроти, соя, квасоля, деякі зелені овочі, такі як петрушка та кріп.
Тілу людини, як і всім рослинам та тваринам, необхідний кальцій для обмінних процесів. Він відіграє найважливішу роль передачі нервових імпульсів, регуляції артеріального тиску і зсідання крові. Кальцій – основа кісткової тканини та зубів.