Де виробляють напій тархун?

Лимонад «Тархун» був створений у Грузії у 1889 році. Тоді молодий аптекар Митрофан Лагідзе вперше приготував напій з настою естрагону та мінеральної води. Напій Чорноголівка Тархун виготовляється за класичною технологією, зареєстрованою у 1971 році.

У дикому вигляді зростає у Східній Європі, Середній Азії, Монголії, Китаї, Пакистані та Індії; у Північній Америці зростає від Центральної Мексики до субарктичних районів Канади та Аляски. На території Росії зустрічається у європейській частині, у Західному Сибіру, ​​на півдні Східного Сибіру та Далекого Сходу.

Митрофан Лагідзе почав додавати в содову воду сироп, приготовлений із різних кавказьких трав, насамперед естрагону.тархуна). Цей напій ми досі знаємо під назвою «Тархун». У 1900 році відкрив у Кутаїсі невеликий завод з виробництва прохолодних напоїв.