Де виробляють вино лихи?

Назва цього вина – «Лихни» походить від назви однойменного села в Абхазії, яке в 1808—1864 роках було резиденцією абхазьких правителів та столицею Абхазького князівства. Випуск вина розпочався у 1962 році на Сухумський винний завод, який в даний час належить компанії "Вина та води Абхазії".

Корок від оригінального «Лихни» значно довше, ніж пробка в підробці. І малюнок на пробці оригіналу відрізняється від малюнка на пробці підробки. Це добре видно на фотографії, яку я зробила.

Серед вин, які можна купити в магазині, найпопулярнішими вважаються: серед червоних: сухе «Радеда» (з сорту ізабелла), напівсухе «Амра» (з купажів добірних червоних виноматеріалів), напівсолодке «Апсни» (з сортів каберне та сапераві), напівсолодке « Лихни», напівсухе «Ешера» та сухе «Чегем».

Відмінності у технології виробництва вин Апсни і Лихни невеликі. Головне полягає в тому, на якій стадії збирають виноград. Для вина Апсни сорт Сапераві знімають із лози, коли ягоди досягнуть максимально можливої ​​цукристості – іноді до 26%.