Де зустрічається марганець?

Кращими джерелами марганцю є продукти рослинного походження, такі як зернові, горіхи, буряк, броколі, ананас.2 мг марганцю містятьНаприклад, такі продукти:

  • 11 г проростків пшениці,
  • 30 г вівсяних висівок,
  • 40 г вівсяних пластівців,
  • 50 г горіхів,
  • 100 г цільнозернового хліба.

Основні світові виробники товарних марганцевих руд мають високу якість руд за змістом марганцю: ПАР – 45%, Габон – 50%, Бразилія та Австралія – ​​41%, Індія – 38%, Гана – 31%.

Список країн з виробництва марганцю

КраїнаВидобуток руди (тонн)
1ПАР6,200,000
2Австралія3,000,000
3Китай2,900,000
4Габон1,800,000