Кращими джерелами марганцю є продукти рослинного походження, такі як зернові, горіхи, буряк, броколі, ананас.2 мг марганцю містятьНаприклад, такі продукти:
- 11 г проростків пшениці,
- 30 г вівсяних висівок,
- 40 г вівсяних пластівців,
- 50 г горіхів,
- 100 г цільнозернового хліба.
Основні світові виробники товарних марганцевих руд мають високу якість руд за змістом марганцю: ПАР – 45%, Габон – 50%, Бразилія та Австралія – 41%, Індія – 38%, Гана – 31%.
Список країн з виробництва марганцю
№ | Країна | Видобуток руди (тонн) |
---|---|---|
1 | ПАР | 6,200,000 |
2 | Австралія | 3,000,000 |
3 | Китай | 2,900,000 |
4 | Габон | 1,800,000 |