Для чого гарний якутський ніж

Ніж чудово працює по обробці м'яса, ошкурюванні видобутого звіра, або при філіровці риби. Геометрія клинка дозволяє акуратно знімати м'ясо з кістки, не чіпляючи її ріжучою кромкою.19 січ. 2021 р.

Навіщо краще використовувати якутський ніж?

У тундрі ніж, в основному, використовують для різання або свердління, а в тайзі – для обробки видобутку і худоби або роботи по дереву. Саме цим пояснюють відмінність ширини клинка. Традиційно робочий якутський ніж має клинок, виготовлений із досить м'якої сталі.Похожі

Як правильно носити якутський ніж?

Традиційний якутський ніж зазвичай носять на ремені праворуч, рідше за нього носять ліворуч — зазвичай шульги, хоча при носінні якутського ножа ліворуч його досить зручно витягувати і правою рукою, упираючись у піхви великим пальцем.