Для чого корисна клітковина і як її їсти

Вони допомагають формувати калові маси та живлять бактерії кишечника. Нерозчинна клітковина стимулює стінки кишечника на виділення слизу муцину та рідини. Волокна вбирають воду, формуючи калові маси, а додатковий слиз допомагає просувати їх через кишечник і виводити з організму.2 сент. 2022 р.

Чи можна приймати клітковину щодня?

Клітковину потрібно їсти щодня. Завдяки цьому компоненту можна врегулювати апетит, знизити цукор у крові, схуднути, налагодити роботу ШКТ і позбутися запорів. Золотий стандарт споживання клітковини дорівнює приблизно 30 г на день.

Яка найкорисніша клітковина?

Овочі з найбільшою кількістю клітковини: зелений горошок, брюссельська капуста, броколі, спаржа, морква; Ягоди – 3–7%. Малина та ожина містять клітковину у найбільшій кількості; Фрукти та цитрусові – 5-10%.