Для чого корисна полба?

Ця зернова культура вигідно відрізняється від усіх сортів пшениці та інших злаків високим вмістом білка: на 100 г продукту припадає 5,5 г білка, а також 25 г вуглеводів, 1,5 г жирів, 19,5 г клітковини, 60 г води.

У полбе містяться: – Вітаміни (В1; В2; В6; В9; РР; Е; К); – мінерали (фосфор, калій, кальцій, магній, натрій, хром, кремній, залізо, цинк, мідь, селен);

Або вам попалася полба з низьким вмістом клейковини (така також є). Вся полба однакова і дуже корисна. І не так. Полба справді корисніше пшениці головним чином тому, що вся її користь міститься в зерні, а не в оболонці, яка обмолочується з пшеничного зерна.

Як готувати полбу Перед приготуванням крупу необхідно кілька разів промити проточною водою та замочити у великій кількості води на 1-2 години. Можна, можливо замочити і на ніч, але необов'язково. Можна, можливо варити полбу на воді або на суміші води та молока.