Глід що з нього роблять

Плоди глоду застосовуються і в кулінарії. для приготування варення, джему, повидла, киселю, сурогату кави та чаю. Борошно із сушених ягід додають у тісто для отримання хліба із фруктовим присмаком.

Що можна зробити з ягід глоду?

Глід застосовують у кулінарії, як тільки зірваний, так і в підсушеному вигляді. Зі свіжих плодів ми зазвичай готуємо вдома джем, повидло, желе та компоти. З такої корисної ягоди, як глід, варення також виходить дуже смачним.Похожі

Навіщо збирають глід?

Однак, ці найсмачніші плоди – ціла криниця «корисностей» – від вітамінів до потрібних організму мінералів, амінокислот і флавонідів. Їхнє унікальне поєднання успішно бореться з розладами шлунково-кишкового тракту, допомагає при захворюваннях серцево-судинної системи, нейтралізують вільні радикали.