Калина червона що робити

З калини готують смачні варення та пастилу, морси та компоти, протирають з медом і роблять желе. З сушених ягід заварюють ароматний цілющий чай.. Дуже важливо приготувати калину правильно, щоб страва була не тільки корисною, але й смачною – без гіркоти.19 жовт. 2015 р.

Як правильно зробити калину для лікування?

Для цього приготуйте рівні частини меду та ягід калини, добре розім'ятих товкачем. Змішайте обидва інгредієнти, при необхідності додайте інші компоненти (тертий імбир, лимон або інший). Мед дозволяє приготувати калину для лікування, зберігаючи всі її властивості, так і доповнити цілющі якості ягоди власними.

Як правильно їсти ягоди калини?

У народній медицині використовують навіть її кору, не кажучи вже про ягоди та кісточки. калини. Причому для настання цілющого ефекту в більшості випадків достатньо п'яти столових ложок самих ягід – або три-чотири чашки відвару (чаю) калини в день. Але сам курс лікування не має бути тривалим, попереджають експерти.