Кавун що корисного

У м'якоті містяться вітамін А, вітаміни групи В (В1, В2, В6, В9 та РР), вітамін С, вітамін Е, магній, калій, кальцій, фосфор, залізо, натрій. До числа багатих в кавун антиоксидантів слід віднести лікопін, ніацин і тіамін, а також згадані вище каротин, рибофлавін та аскорбінову кислоту.17 серп. 2017 р.

Навіщо корисно їсти кавун?

Дослідження показують, що такий каротиноїд-антиоксидант, як лікопін, який є в кавуні, допомагає знизити рівень холестерину та кров'яний тиск у людському організмі. Кавун також містить цитрулін – амінокислоту, яка може підвищувати рівень оксиду азоту в організмі.

У чому користь та шкода кавуна?

Кавун корисний тим, що нормалізує травлення, знижує калорійність раціону, виводить токсини та шлаки, зменшує ризик захворювання на діабет і серцеві хвороби, покращує обмін речовин і стан шкіри, благотворно впливає на печінку та нирки, нормалізує тиск, має сечогінну дію.