Коли їдять жимолість

На півдні Далекого Сходу жимолість дозріває на початку червня, у холодніших районах — до кінця місяця або навіть у липні. Збирають ягоду в скляну або емальовану тару, оскільки дозріла жимолість розм'якшується і дає сік. Жимолість їдять свіжою, перетирають із цукром, готують з неї варення, джеми та желе, сиропи та морси.

Як правильно їсти жимолість?

Ягоди вживають у свіжому вигляді, варять із них варення, желе, повидло, начинки для пирогів, компоти, роблять соки, вина, сушать і заморожують. Ягоди жимолості знайшли застосування і в медицині. Вони благотворно впливають на серцево-судинну систему, мають протизапальну, жовчогінну, сечогінну дію.

Коли сезон жимолості?

Сезон першої, ранньої жимолості перший тиждень червня; багато сортів дозрівають до середини червня. На тому самому кущі ягоди дозрівають нерівномірно (до 35 днів), а після дозрівання не опадають до осені.