Завдяки великому вмісту жирів і протеїнів макуху з соняшника. має високу енергетичну цінність. До його складу входить близько 30-40 відсотків протеїнів, до 9,4 відсотків олій та до 20 відсотків клітковини.
Що міститься в соняшниковій макусі?
Макуха соняшникова містить водорозчинні вітаміни (групи В), вітамін Е, бета-каротин (провітамін А) та ін., у ньому у значно більших кількостях, ніж у зерні, містяться необхідні для організму мікроелементи – мідь, цинк, марганець, залізо, кобальт, йод.
Для чого використовується макуха від насіння?
Макуха є побічним продуктом виробництва соняшникової олії. Його одержують у результаті холодного віджиму насіння соняшника. Макуха включають до раціону більшості сільськогосподарських тварин. Його використовують для виробництва комбікормів або безпосередньо вводять до раціону тварин.