Навіщо додають лимонну кислоту при варінні грибів?

Це потрібно для того, щоб гриби не потемніли під час варіння та зберегли свій природний колір. Посинілі гриби не дуже апетитно виглядають у салатах, супах та на тарілці з картоплею. Лимонної кислоти потрібно додавати не менше 3 ложок на велику каструлю.

Перший раз обов'язково у кисло-солоній воді. — Вода першої обробки має бути з лимоном, оцтом чи лимонною кислотою. Тоді навіть польський гриб не почорніє, а стане руденьким "красенем", — каже пані Галина. – Більшість грибів з рябими темними ніжками під час варіння потрібно підчищати.

Щоб печериці не темніли і залишалися сіро-білого кольору, додайте на смак сіль і 20 г лимонної кислоти. Можна покласти пару горошин чорного запашного перцю та лавровий лист. Помістіть у каструлю підготовлені грибиВони повинні бути повністю занурені у воду і довести їх до кипіння.