Навіщо додають соду в тісто для млинців?

Не всі люди знають, навіщо додавати соду в млинці. Це робиться для того, щоб товсті млинці та оладки були пишними, а тонкі – ажурними. Потрібний ефект виходить через властивості цієї речовини реагувати з кислотами, утворюючи велику кількість бульбашок, які розпушують тісто і роблять його повітряним.

Співвідношення соди та кислоти підібрано таким чином, щоб реакція пройшла без залишку. Тому при використанні розпушувача додаткова кислота не потрібна, тобто в тісто млинця на основі молока або води краще додавати розпушувач.

Як гасити соду для млинців У рецептах з кефіром або кислим молоком гасити соду не потрібно. Але якщо ви вирішили використати молоко чи воду, то перед замішуванням тіста харчову соду слід гасити. Загасити її можна за допомогою оцту, лимонного соку або окропу.