Навіщо коньяк витримують у дубових бочках?

Гарний коньяк не може обійтися без періоду дозрівання, який він повинен проходити в бочках з дуба. Цей процес потрібен для того, щоб наситити коньяк речовинами, якими заповнено дерево. Для цього використовують лише дуб. Щоб отримає назву коньяку, спирт повинен витримуватися в бочці щонайменше два роки.

Під час витримки коньяк взаємодіє з деревиною, набуваючи знайомого всім коричнево-червоного відтінку, неповторних ароматів і смаку. Саме для цього і потрібна витримка. Скажімо так, дуб ушляхетнює напій. Від часу витримки залежить те, яким у результаті вийде коньяк.

Чому бочки повинні бути зроблені з дуба? Справа в тому, що дуб надає того благородного смаку алкогольному напою. Крім цього, ця порода деревини має оптимальну пористість, яка найкраще підходить для зберігання. алкоголю та його правильного наполягання.