Навіщо корисне варення з фейхоа?

Варення з фейхоа містить у собі багато білків та жирів, причому вони легко засвоюються організмом. Ще один важливий і корисний компонент – ферменти, що сприяють формуванню м'язової тканини.. Варення корисне, насичує білками та жирами, проте дієтичне, тому їм можна ласувати людям, які страждають від ожиріння.

Ягоди допомагають при лікуванні мононуклеозу, панкреатиту (негострої стадії), цирозу печінки, гастриту, холециститу, коліту. Терапія циститу, пієлонефриту, ниркової недостатності, сечокам'яної хвороби завдяки дезинфікуючим та сечогінним властивостям плодів.

Їдять м'якуш маленькою ложкою. Також можна відчути смак фейхоа та іншим способом: просто надкусити ягоду з одного кінця та висмоктувати вміст. Правда, такий спосіб не відрізняється естетичністю, несе ризик забруднити одяг соком і більше підходить, якщо поряд немає ножа та ложки.

Також зловживати плодами фейхоа не можна всім, хто бореться із зайвою вагою. Не рекомендується ласувати фейхоа без дозволу лікаря вагітним жінкам і жінкам у період лактації. І краще не давати плоди маленьким дітям.