Навіщо маринують?

Маринування – це приміщення продукту в спеціальне середовище (маринад), як правило, кисле та рідке. Застосовується для попередньої обробки продукту (маринування м'яса з метою його розм'якшення та прискорення подальшого приготування, наприклад, для шашлику), а також для тривалого зберігання продукту.20 Jul 2020

Перше, це те, що промариноване м'ясо стає дуже соковитим та ніжним. Це допомагає йому легше перетравитись і засвоїтись максимальною кількістю поживних речовин. При маринуванні м'ясо стає м'яким, тому й швидше готується. Важливо й те, що маринад захищає м'ясо від пригорання.

1. Розчинення спецій Якщо вам належить замаринувати велику кількість м'яса чи риби, є ймовірність, що спеції нерівномірно розподіляться у продукті. Завдяки доданню олії цієї проблеми можна уникнути.

Щоб не допустити випаровування води, м'ясо необхідно добре промаринувати. Маринад обволікає шматочки, а при нагріванні "запечатує" в них вологу. До того ж у процесі маринування волокна стають м'якшими. З цієї причини м'ясо готується значно швидше.