Навіщо потрібен кумарин?

Кумарин застосовується як ароматизатор у виробництві тютюнових виробів та парфумерної промисловості. Похідні кумарину використовуються в лазерах на барвниках. Також використовується в гальванічній промисловості як сильний блискоутворювач.

Утримуються у плодах пастернаку (Pastinaca sativa, Apiaceae), Ammi major, Apiaceae), листі інжиру (Ficus carica, Moraceae). 4. Піранокумарини – утворюються в результаті конденсації кільця пі-рану та ядра кумарина.

Найвищі його концентрації можна виявити в тонких бобах, коричнику і ванілі. Крім того кумарин присутній у полуниці, абрикосах, чорній смородині, ромашці, астрі, гербері, деревію та ін. У нормальному стані він є безбарвними кристалами.

Кумарини – клас природних органічних сполук, що є ненасиченими ароматичними лактонами, в основі яких лежить 5,6-бензо-α-пірон (кумарин) – Лактон цис-орто-оксикоричної кислоти.