Його використовують для приготування кремів для тортів та тарталеток – Досить збити його, як вершки, з цукровою пудрою. З маскарпоне виходять чудові муси, вершкове желе та заморожені десерти.
Страви з маскарпоне
- Торт "Тірамісу" 4.5 15. …
- Чізкейк з маскарпоне 3.9 14. …
- Тирамісу (рецепт класичний) 4.7 8. …
- Швидка глазур із крем-сиру для торта 5.0 8. …
- Шоколадний бісквітний рулет 4.8 8. …
- Класичний чізкейк з маскарпоне 4.3 7. …
- Тирамісу з печива ювілейне 4.4 6. …
- Тірамісу з маскарпоне 4.2 6.
Найвідоміша італійська страва, в якій маскарпоне неможливо знайти заміну, – тірамісу. Крім того, цей сир можна подавати як самостійний десерт у супроводі фруктів, ягід, меду, горіхів, цукатів або хрумкого шоколадного печива. Окремий кондитерський жанр — муси, суфле та збиті креми.
Маскарпоне – зроблений з вершків, це вершковий сир, з прісним смаком, він не може бути крем-чіз. Сирний сир, або крем-чиз (це практично друга назва такого сиру) має солонуватий смак та більш об'ємний склад.