Навіщо потрібен сир маскарпоне?

Його використовують для приготування кремів для тортів та тарталеток – Досить збити його, як вершки, з цукровою пудрою. З маскарпоне виходять чудові муси, вершкове желе та заморожені десерти.

Страви з маскарпоне

  • Торт "Тірамісу" 4.5 15. …
  • Чізкейк з маскарпоне 3.9 14. …
  • Тирамісу (рецепт класичний) 4.7 8. …
  • Швидка глазур із крем-сиру для торта 5.0 8. …
  • Шоколадний бісквітний рулет 4.8 8. …
  • Класичний чізкейк з маскарпоне 4.3 7. …
  • Тирамісу з печива ювілейне 4.4 6. …
  • Тірамісу з маскарпоне 4.2 6.

Найвідоміша італійська страва, в якій маскарпоне неможливо знайти заміну, – тірамісу. Крім того, цей сир можна подавати як самостійний десерт у супроводі фруктів, ягід, меду, горіхів, цукатів або хрумкого шоколадного печива. Окремий кондитерський жанр — муси, суфле та збиті креми.

Маскарпоне – зроблений з вершків, це вершковий сир, з прісним смаком, він не може бути крем-чіз. Сирний сир, або крем-чиз (це практично друга назва такого сиру) має солонуватий смак та більш об'ємний склад.