Навіщо потрібно промивати рис?

Оброблений кругло або середньозернистий рис потрібно промивати, щоб зменшити склеювання зернят. А ось елітні сорти (басмати, жасмин, дикий, бурий, індійський, червоний рис) не вимагають промивання після приготування.11-Nov-2020

Отже, перед варінням рис необхідно ретельно промити холодною проточною водою, доки вода не стане прозорою. Промийте Мал приблизно п'ять разів, щоб позбутися крохмалю. Будьте уважні: Мал для суші або різотто промивати не потрібно, після варіння він має стати клейким! Потрібно чи замочувати Мал?

Не промивайте відвареною Мал у холодній воді. Від цього всі поживні якості рису губляться. Краще промивати рис у гарячій воді.

Весь секрет у солі – вона допоможе впоратися з крохмалем, який міститься в рисі. Розчин із солі вимиє його. Тоді крупа і буде розсипчастою. Навіть якщо ви візьмете найдешевший рис і не довгозернистий, а круглий, то він буде розсипчастим.