Навіщо роблять надрізи на рибі?

Рибу надрізають для наступних цілей: щоб риба не деформувалася при тепловій обробці, щоб розм'якшити дрібні кістки та їх можна було їсти (але це стосується дрібної) рибі) і для того, щоб скоротити час приготування і риба краще просочилася соками (у тому числі соком лайма або лимона, яким поливають рибу після …

По-друге, перед приготуванням робити насічки на карасі. У процесі приготування кісточки стануть трохи м'якшими, і риба стане набагато смачнішою. Якщо вас бентежить специфічний запах карася, то його можна позбутися простим способом – полити лимонним соком. М'ясо риби стане смачним та ароматним.

Скарбують зазвичай м'ясо або рибу перед приготуванням. Продукт можна обробляти з одного або двох сторін. Щоб додати смаку страви додаткові відтінки смаку, надрізи втирають спеції та прянощі, наприклад, сіль і перець, або вкладають невеликі шматочки овочів чи фруктів.

Річну рибу очищаємо від луски під проточною водою. Зрізаємо плавці, голову (якщо смажитимете з головою, видаліть зябра), потрошимо і промиваємо. Кожну рибку карбуємо – робимо часті надрізи упоперек. Це потрібно для того, щоб дрібні кісточки не відчувалися після смаження.