Бізнесмени Московської області замахнулися на розведення найбільшого у світі птиці з африканським паспортом. М'ясо та яйця страуса все охочіше купують ресторани, а за пір'ям встають у чергу провідні підмосковні дизайнери. Крім того, страусівництво допомагає розвивати туристичний потенціал регіону.
Таким чином, з одного птаха можна отримати 27,5 тисяч руб. лише за м'ясо. За жир, перо та шкіру можна отримати ще близько 3 тисяч руб. З реалізації 300 птахів виторг становитиме близько 9 млн.
Ніжне м'ясо страуса – Дієтичний продукт, основна перевага якого полягає в тому, що воно, будучи низькокалорійним, містить велику кількість цінного білка (до 22%), що повністю засвоюється організмом людини. Відрізняється низьким вмістом холестерину.