Навіщо розводити страусів?

Цінність страусиної продукції в кулінарії Страусиний жир та м'ясо – основа для смачних та корисних страв. Філе страуса порівнюють з телячою вирізкою, причому для нього характерний свій ні на що не схожий смак. М'ясо ніжне, пісне, з мінімумом холестерину та максимумом мікроелементів.

Бізнесмени Московської області замахнулися на розведення найбільшого у світі птиці з африканським паспортом. М'ясо та яйця страуса все охочіше купують ресторани, а за пір'ям встають у чергу провідні підмосковні дизайнери. Крім того, страусівництво допомагає розвивати туристичний потенціал регіону.

Таким чином, з одного птаха можна отримати 27,5 тисяч руб. лише за м'ясо. За жир, перо та шкіру можна отримати ще близько 3 тисяч руб. З реалізації 300 птахів виторг становитиме близько 9 млн.

Ніжне м'ясо страуса – Дієтичний продукт, основна перевага якого полягає в тому, що воно, будучи низькокалорійним, містить велику кількість цінного білка (до 22%), що повністю засвоюється організмом людини. Відрізняється низьким вмістом холестерину.