Навіщо солити м'ясо перед В'яленням?

Крім того, сіль перетворює поверхню м'яса та його верхній шар на вороже середовище для бактерій. Такий рівень солоності зневоднює м'ясо, перетворюючи його на в'ялене. Однак якщо шматок м'яса досить великий, випаровування вологи відбувається недостатньо швидко.Apr 15, 2018

опустити в суміш шматки м'яса; витримувати продукт у солоній воді зі спеціями у холодному місці не менше трьох діб; добре просолений напівфабрикат видалити з розсолу і покласти під гніт не менше ніж на годину для позбавлення від вологи.

Інгредієнти для В'ялене м'ясо за сімейним рецептом»: М'ясо (філійна частина свинини, яловичини, куряче філе, філе індички) – 1.5 кг Сіль (велика, без добавок) – 60 г Цукор – 15 г

Довге соління дозволило просолитися жиру, а «швидкий» солінад надав стейку яскравого смаку. В Аргентині, до речі, усі стейки солять великою сіллю буквально за хвилину перед смаженням і це – перевірена роками традиція.