Навіщо в духовці зверху вогонь?

Режим верхнього нагріву, або його ще часто називають просто «Верх» – це режим, коли в духовці працює тільки верхній тен і відповідно основний жар в духовці йде зверху. Режим добре підходить для отримання скоринки у вже майже готових стравах.11 Oct 2021

Гриль + верхнє нагрівання — те, що й попередній режим, але з більшою площею та швидкістю нагріву. Необхідний приготування великих порцій м'яса. Гриль + вентилятор – забезпечує додаткову циркуляцію гарячого повітря по всій площі духовки.

На якому режимі готувати залежить від обсягу та виду продуктів. Для більшості нескладних страв та класичної випічки підходить нагрівання зверху та знизу: «Верхній/нижній жар», «Гриль/нижній жар». Конвекція дозволить оптимально пропікати об'ємні страви, наприклад, цільну тушку курки.

Ще один важливий момент – як правильно запалювати газову духовку. У приладах з авторозпалюванням потрібно на панелі кулінарної шафи повернути кран, який відповідає за встановлення температури, до упору. Потім натиснути кнопку авторозпалювання і тримати секунд 15-20.