Навіщо в стейк вставляють?

Електронний щуп для м'яса призначений для вимірювання температури всередині шматка в процесі приготування духовки. За показаннями термометра орієнтуються – чи потрібно зменшити чи додати нагрівання.

Для великого шматка краще застосовувати термощуп із кількома голками. Цей девайс можна використовувати для приготування страв на сковороді за таким же принципом. Довжина голки дозволить контролювати температуру, не боячись обпектися бризками жиру. У такий спосіб зручно довести стейк до потрібного ступеня прожарювання.

Врахуйте важливий момент – при відпочинку стейк додає приблизно до 2-х градусів – приблизно підлогу прожарювання. А під фольгою він додасть майже п'ять за цельсієм! Тому лише недосмажені та товсті стейки відпочивають через фольгу. На замітку!