Навіщо використовується маринування риби?

Маринування – універсальний спосіб консерваціїякий підходить до будь-якого виду риби. При цьому маринована риба зберігає не лише свої смакові, а й корисні якості. Рибу можна замаринувати в оцтово-сольовому розчині або в маринаді з олії.

Вибір переважно падає ті продукти, які мають яскравого власного смаку, або втрачають свої властивості при «простому» зберіганні. Також маринування піддають м'ясо, рибу і птицю, особливо диких тварин, для розм'якшення та позбавлення від неприємних запахів.

Маринування – це приміщення продукту в спеціальне середовище (маринад), як правило, кислу та рідку. Застосовується для попередньої обробки продукту (маринування м'яса з метою його розм'якшення та прискорення подальшого приготування, наприклад, для шашлику), а також для тривалого зберігання продукту.

Маринована риба зберігається 2 тижні. Смажену рибуЯк і інші приготовлені продукти тваринного походження, відразу після охолодження потрібно розміщувати в холодильнику. Зберігати на полиці холодильного пристрою її можна протягом 1-2 днів. Перед вживанням необхідно піддати смажену рибу термічної обробки.