Навіщо вимочувати м'ясо зайця?

Вважається що завдяки молочним кислотам дичину виходить особливо ніжною. Вимочування зазвичай займає від 6 до 10 годин.18 Dec 2019

1. Вимочити м'ясо, щоб воно стало ніжнішим, а всі сторонні запахи нейтралізувалися. Вимочувати можна у звичайній чистій воді, у молоці, слабкому розчині оцту чи вина.

З зайця можна готувати печеню, шпигувати його салом або іншими сортами м'яса, доповнювати різними соусами, тушкувати, готувати супи та бульйони. Зайчатина чудово поєднується з овочами: картоплею, капустою, морквою. Оригінальною стравою буде паштет із зайця.

Зайчатина відрізняється підвищеним вмістом білків і жирів і містить 182 ккал на 100 г. Даний вид м'яса вважається легким та дієтичним у порівнянні з іншими видами (крольчатина, свинина).