У чому користь макаронів без глютену?

Безглютенова локшина корисна для профілактики хвороб печінки, атеросклерозу. Вона прискорює згортання крові і має виражену жовчогінну дію.. Смак у макаронів без глютену залежить від вихідного продукту, який використаний при приготуванні. Він впливає і на колір.

Безглютенові макарони не злипаються в процесі варіння, залишаючись у розсипчастому вигляді. Це дозволяє не використовувати оливкову або вершкове масло, а відразу змішати макарони з бажаним соусом. Найсмачніші макарони роблять у Італії, зокрема і без глютену.

Так, целіакія провокує втому, порушення в роботі шлунково-кишкового тракту, аутоімунні захворювання, остеопороз, ураження нервової системи та психічні захворювання, порушення репродуктивної функції. Відмова від глютена допомагає нормалізувати роботу травної системи та усунути неприємні симптоми.

живлення без глютену є повноцінним та забезпечує організм усіма необхідними речовинами, і, як і при звичайному харчуванні, меню безглютенової дієти має бути різноманітним. Борошно з безглютенових злакових значно корисніше звичного пшеничного борошна, воно насичене макро- та мікроелементами, вітамінами.