У чому користь редис?

Високий вміст клітковини та води покращує роботу кишечника та бореться із запорами. У редис у 2,5 рази більше харчових волокон, ніж у яблуках. Коренеплід покращує обмін речовин, забезпечує клітини необхідним киснем, посилює кровообіг, тим самим розщеплюючи жири. А це допомагає скинути зайві кілограми.

Редиска – криниця корисних речовин. У ньому міститься багато вітаміну С, вітаміни групи В, вітамін РР, а також калій, магній, залізо, фосфор та інші корисні речовини. У редиску міститься клітковина, необхідна хорошого травлення.

Редиска протипоказана при захворюваннях шлунка або кишечника. Його не бажано вживати людям, які мають виразку, гастрит та інші захворювання шлунково-кишкового тракту. Вживання редис може викликати загострення хвороби. Також вживання редиски необхідно обмежити людям із проблемами щитовидної залози.

Кому не можна їсти редис:

  • Жінкам, які годують груддю У період лактації молодій мамі краще відмовитись від редиски. …
  • Хворим на діабет Редиска має деякі властивості, які здатні знижувати рівень цукру на крові. …
  • Людям, які мають каміння в жовчному міхурі.
  • Пацієнтам, які нещодавно перенесли хірургічні операції

May 22, 2022