У чому користь закваски?

Закваски корисні, оскільки містять живі бактерії. Вони нормалізують роботу ШКТ, а отже — покращують самопочуття та підвищують якість життя. Якщо шлунок працює як годинник, людина відчуває приплив сил. У нього гарний настрій, здорова шкіра та міцний імунітет.

Закваска багата двома типами корисних для травлення речовин: харчовими волокнами та пребіотиками. І те, й інше живить корисні бактерії у вашому кишечнику. Тому регулярне вживання хліба на заквасці може призвести до поліпшення здоров'я кишечника та поліпшення травлення.

Традиційний хліб на заквасці має нижчий глікемічний індекс, отже, утримує рівень цукру на крові від підвищення. Закваска робить деякі мінерали та речовини більш біодоступними. Плюс до цього робить клітковину зерна більш доступною для мікробіоти кишечника.

Хліб на заквасці легше засвоюється. Це пояснюється тим, що при бродінні тесту на заквасці у ньому утворюється молочна кислота, що цілком відповідає людському обміну речовин. І, навпаки, під час використання дріжджів у результаті бродіння утворюється спирт, що з часом веде до перебудови обміну речовин.