У чому можна запікати у духовці?

Посуд та форми для використання в духовці роблять із металу, кераміки, жароміцного скла, пластику, силікону, порцеляни і навіть паперу.. Від матеріалу залежить вид страв, які можна готувати. Посуд і форми зі сталі швидко нагріваються і мають бактерицидні властивості, щоб довше зберігати свіжу їжу.Jul 29, 2020

Для приготування їжі в духовці посуд повинна мати товсті стінки та дно (0,6-0,8 см). Від цього параметра безпосередньо залежить рівномірність прогріву та збереження тепла в посуді. Бажано використовувати посуд з товстими стінками та в кондитерському ремеслі.

У духовку можна ставити тільки каструлі із жароміцного скла кімнатної температури. Якщо на каструлі або формі є сколи або тріщини, виріб може луснути будь-якої миті. Те ж саме чекає на кухонне начиння, яке ви дістали з холодильника і відразу поставили в духову шафу.

Вибір скляний посуд для духовки Скло має бути прозорим, однорідним, без помутнінь. Термостійкі кокотниці, жаровні, каченята, гусятниці, казани і тажини забезпечуються відмітками, що свідчать про їхню жароміцність.