У чому найбільше вітаміну В12?

Яловича печінка містить найбільшу кількість вітаміну B12 з усіх продуктів. У 100 м налічує близько 70 мкг. Також печінка має у складі фолієву кислоту, залізо, вітамін B9.Aug 5, 2022

Вітамін В12 міститься в основному в продуктах тваринного походження, таких як м'ясо (яловичина), субпродукти (печінка та нирки), морепродукти (молюски, сардини, тунець), риба (форель, лосось), молочні продукти (молоко, йогурт, сир) та яйця. Також їм збагачують пластівці, дріжджі та рослинні замінники молока.

Необхідно включати продукти харчування, багаті на вітамін О 12: яловичина, субпродукти, яйця, молоко, сир, зелені листові овочі. Як допоміжний засіб можуть виступати страви та продукти з високим вмістом аскорбінової кислоти: червоний перець, чорна смородина, шипшина, цитрусові.

Стандартна відповідь: Джерела вітаміну B12 – це субпродукти, м'ясо, сири з коров'ячого молока та яйця. Ціанокобаламіну немає ні в овочах, ні в фруктах або ягодах, ні в злакових та бобових. На жаль, але B12 також відсутня у грибах та в горіхах.