У чому різниця дріжджового та бездрожжового тіста?

На перший погляд дріжджове і "пресне" (без дріжджів) тісто однакові, але різниця полягає не тільки в тому, що до складу першого входять дріжджі. Основна відмінність у калорійності та результаті: Бездрожжеве листкове тісто ("пресне") містить більше олії і тому воно більш калорійне.8 Feb 2018

Листкове бездрожжеве тісто ідеально підходить для випікання кондитерських виробів та тортів: трубочки, тарталетки, торт «Наполеон» та багато іншого… Так як у складі тіста дріжджі відсутні, воно не є продуктом бродіння, а значить, у такого тіста практично відсутня запах.

ЯКЕ ТІСТО КРАЩЕ ДЛЯ ПІЦИДРІЖДЖОВЕ АБО БЕЗДРОЖЖОВЕ? Бездрожжеве тісто вийде менш шкідливе, але от дріжджове буде набагато пишнішим, тому тут вибір за вами. Якщо ви маєте намір приготувати досить товсте та м'яке тісто для піци, віддайте перевагу дріжджовому варіантом.

Бездрожжеве тісто готується швидше дріжджового. Йому не потрібно багато часу на вистоювання. Рецепт круасанів без дріжджів дуже зручний, коли потрібно швидко приготувати на сніданок щось смачне та ситне. Як начинку можна використовувати все, що завгодно, оскільки смак цього тіста досить нейтральний.