У чому різниця між джемом та конфітюром?

Згідно з сучасними російськими ГОСТами, джем і конфітюр відрізняються один від одного консистенцією, у першого вона — желейна мажуча, а у останнього — міцна желейна, желюючі речовини в обох випадках можуть додаватися, так і не додаватися.

Існують також не менш відомі джем, повидло і конфітюр. Повидло – це фактично те саме варення, але без шкірки та кісточок. Конфітюр, у свою чергу, є різновидом джему і відрізняється вмістом цілих чи подрібнених фруктово-ягідних плодів.

Конфітюр може вживатися як самостійне блюдо, і навіть використовуватися як начинки для різної випічки. Він входить до складу багатьох видів кондитерських виробів, сирних сирів та мас. Господині використовують конфітюр як доповнення до інших страв.

У Франції конфітюр, природно, подають на сніданок з круасанами та багетами. Але також його можна є з м'ясним стейком, сирами, додавати в пиріг як начинку.