У чому різниця між фужером та келихом?

Скляні келихи використовуються для подачі тихих та кріплених вин, міцного алкоголю, пива, води. У фужерах – шампанське, ігристі вина та коктейлі на їх основі. Порівняно з класичними келихами фужер має вужчу і витягнуту чашу. Тому така форма дозволяє зберігати летючу ігристість шампанського.

fougère) — скляний посуд, для мінеральної або фруктової води, крюшона, є тонкостінним вузьким келихом на високій ніжці. Використовується також для подачі ігристих вин, іноді (за відсутності спеціального посуду) – коктейлів та шампанського. Місткість – 200-250 мл.

Келихи мають три основні елементи: підставку, ніжку та чашу. Довжина ніжки та форма чаші може бути різною – для різних напоїв. Фужери – різновид великих келихів із тонкою довгою ніжкою. Чарки – маленькі келихи на тонкій ніжці для подачі міцного алкоголю.