У чому різниця між рікоттою та маскарпоне?

Маскарпоне – це один із традиційних італійських сирів з дуже високою жирністю, тому що готується із вершків. За консистенцією він м'який, дуже вершковий і навіть трохи солодкуватий на смак. Рікотта – Традиційний італійський сироватковий сир. Готують її з сироватки, що залишилася від приготування інших сирів.

Перед використанням маскарпоне можна злегка збити блендером. Вершковий сир. Є гарним замінником рікотти завдяки своїй м'якій кремовій текстурі. Його добре використовувати при приготуванні лазаньї, чізкейків, різноманітних десертів.

Рікотта – Відмінна альтернатива сиру. Сирники, запіканки, чізкейки із цим сиром «зазвучать» по-новому і потішать вас своїм ніжним смаком. Додайте в рікотту терті трави, спеції, прянощі та сміливо можна намазувати сир на хліб замість олії.

Маскарпоне – зроблений із вершків, це вершковий сир, з прісним смаком, він не може бути крем-чіз. Сир, або крем-чиз (це практично друга назва такого сиру) має солонуватий смак та більш об'ємний склад.