У чому різниця між відбивною та Шніцелем?

Відбивна дуже схожа на шницель і теж є пластиною м'яса, обов'язково відбитого перед приготуванням. Але для відбивної підходить практично будь-який шматок м'яса, тоді як для шницелю категорично заборонено м'ясо з хрящиками або прожилками.

Не забувайте обов'язково відбивати свинину, коли готуєте шніцелі або відбивні. Але пам'ятайте, відбивати треба тільки через пакет, або харчову плівку, щоб не пошкоджувати структуру м'яса! Щоб під час смаження м'яса воно не втратило форму, краще зверху нанести ножем невеликі порізи.

Перша згадка віденського шніцелю зафіксовано у книзі із рецептами 1831 року. Німецьке слово Schnitzel походить від слова schnitzen – нарізати.

Біфштекс – Це шматок яловичини, обсмажений на сковороді. У класичному виконанні страви м'ясо береться з головної частини вирізки. Ромштекс – це також шматок яловичини зі спинної частини, відбитої та обсмаженої у паніровці до золотистої скоринки. Шніцель – це досить тонкий шматок м'яса, обсмажений у паніровці у фритюрі.