У чому сенс топленої олії?

Перевага топленого масла в тому, воно не піниться, не димить, і продукти не пригоряють тому, що при приготуванні топленої олії видаляються всі домішки. Правильно приготовлена ​​топлена олія матиме горіховий аромат.

За ГОСТом топленому маслі міститься не менше 99% жиру та не більше 1% води. Важливою властивістю такого олії більш тривалий термін зберігання: 9 місяців при t = 4±2 °C (у вершкового олії 10 діб за t = 3±2 °C). Низький вміст вологи дозволяє використовувати його для смаження.

Топлене масло вважається чистішим за складом, а значить, це корисніший інгредієнт. Справа в тому, що під час приготування з нього видаляється не лише водний та вершковий компоненти, але й шкідливі домішки.

Масло топлене у своєму складі містить вітаміни: А, Е, РР, D та мінеральні речовини: кальцій, залізо, магній, натрій, фосфор. Воно має антиоксидантні властивості, перешкоджає розвитку атеросклерозу та пошкодженню структури ДНК.