У чому шкода гарбузового насіння?

Також не рекомендується вживати насіння у великій кількості через високу жирність людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту – при гастриті, підвищеній кислотності шлунка тощо.

Шкода гарбузового насіння для організму людини полягає у надмірному їх вживанні. Саліцилова кислота, що знаходиться у складі насінняможе викликати запалення шлунка. Дуже корисно вживати гарбузове насіння у несмаженому вигляді. Підсмажені чи підсолені, вони сприяють відкладенню солей у суглобах.

Разова доза гарбузового насіння для дорослої людини становить 50 г. Рекомендується вживати їх сирими натще, запиваючи водою. Добова норма – близько 100 г, то є приблизно 40 штук. За один раз не рекомендується з'їдати більше 20 штук.