У чому вимочують курагу?

Допоможе тільки вимочування в воді. Залишіть курагу на кілька годин у холодній воді, потім злийте (вода, швидше за все, буде жовто-червоного відтінку), промийте під проточною водою і знову покладіть відмокати.

Курагу замочують у холодній воді (підійде вода кімнатної температури) на 30-40 хвилин, можна і довше – залежить від того, якій м'якості віддаєте перевагу. Що довше у воді, то м'якше.

Класичний передбачає їх замочування на півгодини у теплій воді. Діоксид сірки за цей час розчиняється та переходить у воду. Потім її треба злити, а сам продукт промити під струменем води ще раз. Можна залити сушені фрукти на десять-п'ятнадцять хвилин холодною водою.

Найчастіше сухофрукти обкурюють сірчистим ангідридом (двоокис сірки, сірчистим газом, SO2, інша назва – добавка Е220). Так виробники вбивають бактерії та роблять продукт неїстівним для комах-шкідників. Сухофрукти коптять у сірчаному чаді, і вони набувають блиску і блиску в буквальному значенні слова.