Гречка Це рекордсмен за кількістю білка серед гарнірів.10 Jul 2019
Топ-20 продуктів із високим вмістом білка (У середньому на 100 г)
- Червона ікра – 36 г;
- Соя – 36 г;
- Сир "Пармезан" – 36 г;
- Куряча грудка – 31 г;
- Гарбузове насіння – 30 г;
- Тунець – 29,15 г;
- Пісна яловичина – 29 г;
- Свинина (вирізка) – 26 г;
Список продуктів з найбільшою кількістю білків в 100 г входять:
- Горіхи – до 20-25 р.
- Твердий сир – до 25-35 р.
- Бобові – до 26 р.
- Птах – до 25 р.
- Риба – до 21 р.
- М'ясо приготоване – до 32 г, сире м'ясо – до 22 г.
- Морепродукти – до 18 р.
- Сир – до 18 р.
Рослинний білок (у 100 г продукту)
- Спортивний протеїн: до 75 г
- Соєві продукти: 30-50 г (тофу, соєве м'ясо, соєве молоко).
- Горіхи: 10-20 г (пекан у середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кешью – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль та фісташки – до 22 г, арахіс – 23–26 г).