Рекомендується перейти з курячого м'яса на качку або індичку.12 Jul 2022
Ні на око, ні на дотик, ні по запаху визначити антибіотик в м'ясі неможливо. Сьогодні у світі не існує навіть швидких, простих та дешевих тестів для перевірки змісту антибіотиків в м'ясі.
М'ясо втрачає неприємні добавки, якщо його вимочити:
- У підсоленій воді кілька годин;
- у воді, підкисленій лимонним соком;
- У мінеральній воді;
- у воді з додаванням оцту;
- У воді, рясно посипавши м'ясо содою та сіллю, протягом чверті години.
23 Nov 2017
Найчастіше їх можна виявити у м'ясних продуктах (яловичина свинина, м'ясо птиці), молоці коров'ячим сиром, у яйцях, у рибі. Рідше виявляються залишки антибіотиків у молочних продуктах, бджолиному меді, дуже рідко – у баранині, коніні, кролятині.