У якому м'ясі найбільше антибіотиків?

Рекомендується перейти з курячого м'яса на качку або індичку.12 Jul 2022

Ні на око, ні на дотик, ні по запаху визначити антибіотик в м'ясі неможливо. Сьогодні у світі не існує навіть швидких, простих та дешевих тестів для перевірки змісту антибіотиків в м'ясі.

М'ясо втрачає неприємні добавки, якщо його вимочити:

  1. У підсоленій воді кілька годин;
  2. у воді, підкисленій лимонним соком;
  3. У мінеральній воді;
  4. у воді з додаванням оцту;
  5. У воді, рясно посипавши м'ясо содою та сіллю, протягом чверті години.

23 Nov 2017

Найчастіше їх можна виявити у м'ясних продуктах (яловичина свинина, м'ясо птиці), молоці коров'ячим сиром, у яйцях, у рибі. Рідше виявляються залишки антибіотиків у молочних продуктах, бджолиному меді, дуже рідко – у баранині, коніні, кролятині.