У якому співвідношенні замінити цукор на патоку?

Кленовий сироп та патока Дуже часто замінюють цукор патокою або сиропами (особливо кленовим). У патоці багато вітамінів та мікроелементів, але частіше патоку замінюють цукром, а не навпаки. Додавати її потрібно, знову ж таки, менше, ніж цукру, оскільки одна чашка патоки замінює півтори чашки цукру.Oct 31, 2018

Крохмальні патоки традиційно могли використовуватися кондитерською та хлібобулочною промисловістю для заміни цукру. Відповідно, при виробництві хлібобулочних виробів дозволяється заміна цукру крохмальний патокою з розрахунку, що 1,3 кг крохмальної патоки замінює 1 кг цукру‑піску.

Замінити патоку можна медом, кленовим сиропом, інвертним сиропом або цукром у рідкій карамелі. Цукор краще брати темний, наприклад, мусковадо. Для заміни 1 склянки патоки потрібно нагріти 1/4 склянки води та розчинити в ній 3/4 склянки темного коричневого цукру.

Інші гідні замінники цукру: натуральний мед, сироп топінамбуру, фініковий сироп, сироп агави.