В якому молоці більше жиру?

У обідню дійку молоко найжирніше. Вечірнє молоко також жирніше за ранковий. При доїнні у перших цівках молока жирність ледве сягає 1%. (Перші цівки краще збирати в окремий посуд і виливати, в них мало жиру та багато мікробів).

Найвищі цифри – 14% – характерні для джерсейських корів, які дають молоко підвищеною жирності. Але обсяги продукту відносно невеликі, тому відсотковий жировий вміст за весь період лактації знаходиться в межах 700 кг.

Молоко жирністю від 2,5% до 3,5%. Це середній показник жирності домашнього молока, який вибирають при покупці фасованої продукції Як норма жирності молока у корови прийнято показник у 34%. Таке молоко визнано найбільш підходящим для людини.

Класифікація молока залежно від відсотка його жирності: 1,2 – 2,5% жирності – маложирне; 2,7 – 4,5% жирності – класичне; 4,7 – 7% жирності – жирне; 7,2 – 9% жирності – високожирне.