У знежиреному сирі кальцію більше, ніж в інших різновидах, але він досить погано засвоюється. Така сама ситуація з дуже жирним сиром. Для засвоєння кальцію організму потрібні жири, але при їх надлишку або нестачі процес може порушуватися.
сир пармезан Лідер за кількістю кальцію серед усієї молочної продукції – сир пармезан. У 100 г продукту міститься 1300 мг кальцію, більше добової норми.
Які продукти містять велике кількість кальцію Для багатьох сир, молоко, йогурт є основними харчовими джерелами. кальцію. Також до продуктів із його високим змістом відносяться консервовані сардини та лосось з м'якими кістками, шпроти, соя, квасоля, деякі зелені овочі, такі як петрушка та кріп.
Стовпець "Відсоток добової потреби" показує, на скільки відсотків 100 грам продукту задовольняють добову потребу людини в кальції….ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ УТРИМАННЯМ КАЛЬЦІЯ:
Базилік (зелень) | 177 мг | 18% |
---|---|---|
Сир 5% | 164 мг | 16% |
Сир 9% (напівжирний) | 164 мг | 16% |
Курага | 160 мг | 16% |
Сир 11% | 160 мг | 16% |
•Jan 21, 2016